Hangi Hallerde Memurların Ek Özel hizmet Tazminatı Kesilir?

Teknik Hizmetler Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamındaki kadrolarda görev yapan Devlet memurlarına Kalkınmada öncelikli bölgelerde görev yapmaları nedeni ile ödenen ek özel hizmet tazminatının bazı durumlarda kesilmesi mümkündür.

Ek hizmet tazminatı, Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen kalkınmada öncelikli yörelerde sürekli görevle fiilen görev yapan bazı memurlara ödenmektedir. Memurların görev yaptıkları yerler göz önünde bulundurularak ek özel hizmet tazminatı oranı belirlenir. Memurlar bu tazminatı her ay maaşları ile birlikte alılar.

Kalkınmada öncelikli yerler Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı ile 7 maddede toplanmıştır. Bu bölgelerdeki yerlere (il/ilçe) Teknik ve Sağlık hizmetleri sınıflarında görev yapmak üzere sürekli görevle atananlara ilgili bölge için belirlenmiş ek özel hizmet tazminatı oranında tazminat ödenmesini de öngörmüştür.

Şu durumlarda ek özel hizmet tazminatı kesilebilir;

-Mazeret izni kullandıkları süreler,

-Mehil müddetinde geçirdikleri süreler,

-Geçici görev, hizmet içi eğitim, seminer, kurs veya benzeri sebeplerle kalkınmada öncelikli yerler dışında bir takvim yılında toplam 30 günden fazla geçirdikleri süreler,

-Geçici görevle yurt dışında bulundukları süreler,

-Hastalık izni kullandıkları süreler (görev sırasında veyaa görevden dolayı oluşan hastalık veya kaza halleri hariç),

-Geçici görev, hizmet içi eğitim, seminer, kurs veya benzeri sebeplerle kalkınmada öncelikli yerler dışında her defasında 10 günden fazla geçirdikleri süreler,

-Görevden uzaklaştırılma, açığa alınma, gözaltı ve tutukluluk süreleri

Bu durumlarda memurlara ek özel hizmet tazminatı ödenmemektedir.