Adalet Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamalar sonucunda hakim savcı adaylığı için mülakat tarihleri ertelenmişti. Yapılan bu açıklamalar sonrasında özellikle bu mülakatlara girmek isteyen kişiler için mevcut planlara ara verilmesi gerekirken, yeni dönem için açıklama yapıldı.

Mülakat tarihleri açıklandı

Konuyla ilgili yapılan açıklamada korona virüs nedeniyle ertelenen hakim savcı adaylığı mülakat tarihlerinin yeniden düzenlendiği belirtildi. Mevcut düzenlemeler pek çok farklı alanda yapılırken düzenlemeler ile ilgili bilgiler sonuç sorgulama sayfası üzerinden kullanım sunuldu. Bu bakımdan başvuru yaparak mülakata girecek olan adayların Türkiye Cumhuriyeti Adalet bakanlığı sayfası üzerinden yapacakları sorgulama ile bilgilerine ulaşabilmesi mümkün durumda.

Aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabileceğiniz ekranlarda TC kimlik numaranızı girmeniz ile birlikte mevcut mülakat tarihinizi öğrenebilmeniz mümkün. Adli yargı hakim ve savcı adaylığı, idari yargı hakim adaylığı, avukatlık adli yargı hakim ve gibi pek çok farklı alanda yapılan bu işlemler için Adalet Bakanlığı resmi sitesini kullanmanız gerekecektir.