Adalet Bakanı Gül tarafından Nisan ayı içerisinde yapılan açıklama ile birlikte Türkiye’de noter sisteminde yeni bir düzene geçileceği açıklandı. Tıpkı eczanelerde olduğu gibi vatandaşların ihtiyaç duyduğu anlarda ve tatil dönemlerinde noter hizmeti alabilmesi adına başlatılan nöbetçi noter uygulaması ile birlikte her hafta ve tatil dönemlerinde nöbetçi olan noterler açıklanmaya başladı.

Hizmete Erişim Kolaylaştırılıyor

Özellikle mesai saatleri içerisinde notere gidemeyen vatandaşların işlemlerini aksatmaması ve hizmete erişmesini kolaylaştırmak için yapılan bu hamle ile birlikte büyük bir kolaylık sağlanmış oldu.  6 Nisan tarihi itibari ile sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen bu çalışmalar için özel bir portal üzerinden de hizmet veriliyor. Nöbetçi Noter sorgulama adına açılan bu web sayfası sayesinde kişiler ihtiyaç duyduğu bölgede noter bilgisi alabiliyor.  Açıklamalarında Türkiye’deki bu alandaki ihtiyacı da belirten Bakan Gül, işçi ve memur olarak yaklaşık 25 milyon çalışanın noter hizmeti alabilmek adına izin alması gerektiğini söyledi. Nöbetçi noter sistemi ise bu tip gereksinimleri ortadan kaldıracak.

Noter hizmetlerinden yararlanacak kişilerin dikkat etmesi gerek önemli detay, nöbetçi noterliklerin Cumartesi ve Pazar Günleri saat 10:00 - 16:00 aralığında hizmet vereceğidir.​

Hafta Sonu Hizmet Veren Noterler ( 16-17 Kasım 2019 Nöbetçi Noterler ) Hangileri?

16 ve 17 Kasım tarihlerinde nöbetçi olarak hizmet verecek yurt genelindeki bazı noterler şöyle;

Diğer il ve ilçelerdeki nöbetçi noter bilgilerini almak adına vatandaşların portal üzerinden sorgulama yapması gerekmektedir. https://portal.tnb.org.tr/Sayfalar/NobetciNoterBul.aspx adresinden ilgili sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim