Ülkemizde bilindiği üzere işsizlerin iş bulabilmesi için İŞKUR bir çok alanda yeni gelişmelere imza atamaya devam ederken son zamanlarda en çok tercih edilen kurs türlerinden bir tanesi olarak bilinen iş başı eğitim programlarına adaylar yoğun rağbet göstermeye devam ediyor. Buna göre işbaşı eğitim programlarında adayların iki ay ya da üç ay gibi kurs süresi boyunca maaşı İŞKUR tarafından karşılanırken sonrasında maaşlar iş veren tarafından ödenmekte hemde aday işi nitelikli olarak öğrenmiş bir birey haline gelmektedir. Türkiye geneli şu anda farklı bölgelerde 17 iş başı eğitim programlarının olduğu görülmektedir. Peki müracaatlar nasıl yapılır, hangi bölgelerde işbaşı eğitim programları açılmaktadır.

Hangi Bölgelerde Kurslar Var

Buna göre SAKARYA, MUĞLA, KIRKLARELİ, ELAZIĞ, KOCAELİ, İSTANBUL, ŞANLIURFA, İSTANBUL, ANTALYA, BALIKESİR, RİZE illeri için işbaşı eğitim programları bulunmakta olup kursların başvuru tarihleri farklıdır. Örneğin 6 Mart tarihi bugün bitevek kurslar bulunurken 10 Mart tarihinde biten kurslar da bulunmaktadır. Acele ederek hemen internet üzerinden ya da İŞKUR müracaat merkezlerine giderek kurslara sizlerde kayıt olabilirsiniz. Kayıtlar İŞKUR'dan yapılmaktadır.

Şartsız Günlük 89 TL Veriliyor

İşbaşı eğitim programlarında katıldığınız gün boyunca kesintisiz 89 TL'lik ödeme almaktasınız. Bu ödeme size İŞKUR tarafından kurs süresi boyunca verilmektedir. Kurs sona erdikten sonra kalifiyeli bir eleman haline gelmiş olacaksınız ve maaşınız artık İŞKUR tarafından değil iş veren tarafından ödenecektir.

Editör: TE Bilisim