2019 yılında 2 bin kişilik komiser yardımcısı alımı, 500 kişilik kadın polis özel harekat alımı, 8 bin kişilik çarşı ve mahalle bekçisi alımı ile 7 bin kişilik polis memuru alımı yapıldı. Buna göre sırası ile yapılan alımların sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyuruldu şimdi gözler PA'nın yapacağı 26. dönem POMEM sonuçlarını açıklama tarihine çevrildi peki tarihler belli oldu mu? Adaylara ne zaman mutlu haber verilecek?

HALEN TARİH VERİLMEDİ

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 7 bin polis memuru alımına yönelik sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor fakat süreçte her geçen gün sona yaklaşılıyor ve her geçen gün artık resmi olarak sonuçların açıklandığına yönelik bilgi verilebilir.

Buna göre fiziki yeterlilik ve mülakatta başarılı olan adayların polis alımını kazanacağı bilinmekte olup 7 bin kişilik asil aday belirlenecek ve bu adaylar kadar yine yedek listede belirlenecek. Mülakat sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylara ortalama bir haftalık bir süre verilmekte ve kazanılan yere şahsen istenilen evraklar ile müracaat yapılması talep edilmektedir. Bu sürenin sonunda başvurmayan ya da başvurusu kabul olmayan adaylar için yerlerine yedek listeden sıra ile yeni adaylar çağrılmaktadır. 7 bin kişilik 26. dönem POMEM sonuçları açıklandığında sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.