Pandemi süreci ile birlikte başlayan yardım ve desteklerde gıda yardımı için başvuru süreci başladı. Ücretsiz olarak izne ayrılan kişilerin, zorlu süreçte herhangi bir zorluk yaşamaması adına başlatılan yardımlarda, gıda konusunda da destek sağlanacak. Temle ihtiyaçlarını karşılayamayacak, geliri düşük olan vatandaşlar gıda yardımları için açılan başvuru ekranını kullanarak başvurularını yapabilir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından üstlenilen gıda yardımında, kriterlerin sağlanması yeterli. 18 yaş altına yardım yapılmadığı gibi yardımın yapılmasındaki en önemli etken gelir şartı. Hande içinde kişi başında düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekmektedir.

Gıda yardımı başvuruları nasıl yapılacak?

Gıda yardımı için başvuru yapmak isteyen vatandaşların ilçe kaymakamlıklarına müracaat etmesi gerekmektedir. Sosyal Yardım bölümüne yapılacak başvurular korona virüs süreci nedeniyle 144 numaralı telefon hattından da yapılabiliyor. Online olarak yapılabilecek başvurularda ise açık kapı sisteminin kullanılması gerekiyor.

https://www.acikkapi.gov.tr/Basvuru/BasvuruGiris

Web adresi üzerinden erişim sağlayabileceğiniz başvuru ekranında tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak başvurunuzu iletebilirsiniz.

Gıda Yardımının ne kadar olacağı ile ilgili herhangi bir detay paylaşılmazken bugüne kadarki süreç içerisinde Türkiye genelinde binlerce aileye sosyal yardım vakıfları üzerinden destek sağlandı. Pandemi sürecinde özellikle vatandaşlara yönelik yapılan bu yardımlarda, ihtiyaç sahiplerinin süreci takip ederek başvurularını iletmesi yeterli olmaktadır.