CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından hazırlanan yeni bir kanun teklif, görüşülmesi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu. Mecliste gündeme gelecek ve görüşülecek olan bu düzenlemenin onaylanması halinde her aile 5 bin TL'ye varan maaş yardımı yapılacak.

Her Eve 5 Bin TL Yardım Öngören Düzenlemenin Şartları Neler?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal öncülüğünde hazırlanan yardım paketinin 4 kişilik aileler üzrinden hesaplandığı belirtildi. Aylık ailelerin Evine 5 bin 238 liradan az para girişi olması halde aylık yardımlar yapılacak bununla birlikte ailelerin kazancı 5 bin 238 liraya yükseltilmiş olacak ve böylece her aile aylık minimum 5000 TL'lik bir gelir sahibi olacak.

“Benzer Sistem İsviçre’de Uygulanıyor!”

Konu ile ilgili açıklamalar yapan ve diğer ülkelerdeki benzer örnekleri ön plana çıkaran Mahmut Tanal İsviçre'de her bir aile için benzer bir yardımın yapıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda da yer aldığı gibi Türkiye'nin sosyal bir devlet olarak bu tip yardımları yapması gerektiğini söyledi.

Yoksulluk sınırı altında yaşayan ailelerin çok zor bir dönemden geçtiğini ve son günlerde yaşanan olayların da bu doğrultuda değerlendirilmesi gerektiğini belirten Mahmut Tanal'ın bu düzenlemesine ve mevcut görüşlere özellikle AK parti kanadından nasıl bir yanıt geleceği merak ediliyor.

EYT Kabul Edilmemişti!

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yapılan son açıklamalarda özellikle ekonomik anlamda bir yük getirecek düzenlemenin kabul edilemeyeceği vurgulanmış ve talepler bu nedenle geri çevrilmişti. Türkiye'deki tüm aileleri kapsayacak olan bu yeni düzenlemenin çok daha büyük maliyetler getireceğinden dolayı Meclis’te kabul edilmeme, reddedilme ihtimali çok yüksek.