Yaptığımız haberlerde Adalet Bakanlığı bünyesine çok sayıda memur alımından bahsetmiş, yayımlanan ve yayımlanacak ilanları sizlere ulaştırmıştık. Bu ilanlar arasında çok sayıda İnfaz Koruma Memuru (İKM) Gardiyan alımları da söz konusuydu. Yakın zaman içerisinde Adalet Bakanlığı bünyesine tekrar alımların yapılacağı düşünülürken, birçok vatandaş ve isinolsa.com sitemizi ziyaret edenler gardiyan alımı ne zaman yapılacak, gardiyan nasıl olunur gibi sorular yöneltmektedirler. Buradan hareketle bilinmesi gereken bazı detayları sizlere ulaştırıyor olacağız.

İKM, gardiyan nasıl olunur (İnfaz koruma memuru)

Kurumlar tarafından İKM alımı yapılacağı zaman ikm alım ilanları yayımlanmaktadır. Bu alımlara genelde 70 KPSS puanı bulunan adaylar başvurabilirler. Başvuru yapan adaylar önce fiziki yeterlilik mülakatlarına alınırlar. Bu mülakatlarda belirli boy ve kilo şartını taşıyan, diğer detaylara da uygun olarak nitelendirilen adaylar puanlama sistemiyle listelenirler. Fiziki mülakatlardan puanlaması yapılmış ve sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanmış adaylar netlik kazandığında, sözlü mülakat sürecine dahil edilirler. Adayların sözlü mülakatlardan aldıkları puanlar ve diğer puanlamaları sonrası eğer mevcut sıralamada listenin yukarısında yer alıyorlar ise ikm (gardiyan) olarak atamaları gerçekleştirilir.

Gardiyan çalışma saatleri

Gardiyanlar mesai saatlerinde çeşitli periyotlarda görev almaktadırlar. Bu periyotlar gündüz ve gece olarak ikiye ayrılır. Genellikle gardiyanlar değişmeli olarak gece ve gündüz periyotlarında haftalık ya da 15 günlük sürelerle ya da kurumun ihtiyaçlarına göre yapılan ek bir sistemle çalışırlar. Gardiyanlar eğer gece görevi almışlarsa bu görevin süresi 12 saat, 14 saat gibi süreler olabilmektedir. Uzun periyotlu ve gece görevi olarak ifade edilen bu süreçte gardiyan memur ertesi gün izin yaparak dinlenir, daha sonrasındaki mesai saatinde tekrar görevinin başına döner.