Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan filyason ekipleri kendilerin tahsis edilen araçlar ile Türkiye'nin her noktasında bulunan covid pozitif hastalarını ziyaret etmekte, durumlarını incelemekte, evdeler mi kontrol etmekte ve onlara bilgiler vermektedir. Peki Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan filyasyon ekibinde kimler görev yapıyor? Filyasyon ekibine kimler giriyor?

Filyasyon Ekibinde Kim Çalışıyor?

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan filyasyon ekiplerinde genel olarak üç personel bulunmaktadır. Bunlar doktor, sağlık personeli ve diğer yardımcı personel olarak bilinmektedir. Yardımcı personel ise pozisyonlara göre değişmekte olup genel olarak öğretmenler görevlendirilmiştir. Yani kapıları dolaşan filyasyon ekibinde genel olarak doktor, sağlık personeli ve öğretmenlerdir.

Yukarıda belirtilen kadro genel olarak belirtilen kadro olmakta olup doktor, sağlık personeli ya da öğretmenlerinde covid testlerinin pozitif çıkması durumunda farklı kişi atanabilmektedir. Yani her üçlü filyasyon ekibinde yukarıda belirtilen meslek gruplarının olacağı şart olmamak ile birlikte duruma ya da bölgeye göre bu meslek grupları değişiklik gösterebilir.