15 Temmuz hain darbe girişimi ile on binlerce memur personeli görevinden uzaklaştırıldı ve ihraç edildi. Soruşturmaların devam etmesi Kanun Hükmünde Kararnamelerin yayımlanması ile yine binlere memurun görevine son verildi veya ihraç edildi.

Memurların görevine son verme işlemleri devam ederken Kamudan ihraç edilen FETÖ'cüler yerine memur alımı yapılacağı belirtiliyordu. Bu açıklamaların ardından 2016 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına 6 milyon aday girdi. Peki memur alımları ne oldu? Alımlar yapılacak Mı?

6 Milyon KPSS Mağduru!

Kamudan ihraç edilen FETÖ'cülerin yerine memur alımları yapılacağı açıklamaların yapılaması ile lisans, önlisans ve lise mezunu düzeyinde toplam 6 milyon aday Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi. Bu sınavdan alınan sonuçlar ile adaylar atanmayı bekledi ancak merkezi memur atamasında bile 2 bin 51 memur atandı.

Ne Oldu Alımlara?

Kamuda ihraç edilen FETÖ'cülerin yerine memur alımları yapılacağı duyuruldu fakat daha sonra kamuda ki memur sayısının ciddi anlamda fazla olduğu gözlemlendi ve memur sayısında azalmaya gidilmesi uygun bulundu. Yine kamu kurumlarına memur alımları devam ediyor ve yıl sonuna kadar alımların yapılaması bekleniyor. Ancak FETÖ'cü ihraç edilen memurlar yerine sene içerisinde yüz binlerce memur alımı yapılması beklenmiyor. Adaylar elde etmiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı puanları ile merkezi atamalara ve kamu kurumlarına müracaat ederek atanmayı bekleyebilir.
Editör: TE Bilisim