Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili hükümet kanadından sert açıklamalar gelirken, muhalefet partiler EYT üzerinden Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenmeye devam ediyor. Konuyla ilgili yeni bir açıklama İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu’ndan gelirken Ağıralioğlu sürecin çıkmaza sürüklendiğini söyledi.

“Fedakârlık gerekiyor!”

Ağıralioğlu yaptığı açıklamada hükümetin vatandaşlardan her zaman fedakârlık yapmasını istediğini vurgulayarak, hükümetin de bu talebi karşılayarak fedakârlık yapması gerektiğini dile getirdi. Seçim öncesinde tüm partilerin ortak bir şekilde EYT konusunda çözüm getireceğini söylediğini de gündeme taşıyan Ağıralioğlu, seçim sonrasında oluşan tablonun bu duruma da yakışmadığını belirtti.

Ak Parti’nin EYT ile ilgili sadece maliyet hesabı yaptığını belirterek bunun yasalaşmamasına tepki gösteren Ağıralioğlu, yaptığı açıklamalarında tüm toplum kuruluşlarına ve partilere konuyu takipçi olmak adına çağrıda bulundu.

EYT’de Son Durum Ne? Şimdi Ne Olacak?

EYT için yapılan bu açıklamalar sonrasında önümüzdeki günlerde de durumun gündemde yer alacağı kesinleşti. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde hükümet kanadından bu konuda bir adım atılması beklenmezken, toplumdaki baskılar ve siyasi partilerin yaptığı bu açıklamalar konunun gündemde kalmasını sağlıyor. Fakat geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Partili siyasi isimler tarafından yeniden yapılan açıklamalarda EYT konusunda hiçbir umut görünmemişti.

Editör: TE Bilisim