Ülkemizdeki binlerce EYT mağduru yetkili isimlerden gelecek olan açıklamalara kilitlenmişti. Geçtiğimiz yazdan itibaren EYT sıcak gündemini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geçtiğimiz günlerde gelen açıklama EYT mağdurlarını üzmüştü. Özellikle bu gelişme sonrasında mecliste konuşma yapan İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu tarafından bir öneri yapıldı. EYT mağdurlarını sevindiren önerinin detayları ise haberin devamında yer alıyor.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu Açıkladı

Mecliste geçtiğimiz günlerde EYT için İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu tarafından bir öneri teklifi geldi. Çulhaoğlu gerçekleştirdiği konuşmasında:

"Biz bu iş çözülene kadar, EYT'liler haklarına kavuşana kadar mağdur kardeşlerimizin haklarının sonuna kadar savunucusu olacağız. Verdiğimiz her sözün arkasındayız. Onların bu mağduriyeti çözülene kadar en azından sağlık konusunda mağdur olmamaları gerekli. Hükümetin EYT mağdurlarını şehir hastanelerinde ücretsiz olarak tedavi olmaları konusunda yardımcı olmalı” ifadelerinde bulundu.

Öneri Dikkate Alınır Mı?

Mecliste AKP ve MHP hariç diğer tüm partilen EYT için çözüm önerileri devam ediyor. Bu noktada en son öneri İYİ Parti milletvekili Çulhaoğlu tarafından geldi. Hükümet temsilcilerinin ise bu yapılan önerileri değerlendirip değerlendirmeyeceği merak konusu oldu. Ülkemizde binlerce EYT mağduru bulunmakta olup bu mağdur vatandaşlar, sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması için merakla bekliyor. İlgili öneri sonrasında hükümetin bu durumu nasıl değerlendirileceği ise ilerleyen günlerde açıklığa kavuşacak.

Editör: TE Bilisim