Bu yıl başından itibaren gündemde yer alan konulardan biri de emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına çözüm sunulmasıydı. Bu noktada meclisin tatile girmesi ile hali hazırda üstünde çalışılan bu konu da meclisin açılışına kadar ertelenmiş oldu. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında yapılan açıklama ise EYT bekleyenleri heyecanlandırdı. EYT bekleyenlere müjde olacak açıklamanın detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Çankaya Köşkünde Görüşme Yapıldı

Geçtiğimiz yerel seçimlerden bu yana haklarını arayan EYT’lilerin mücadelesinde bugün müjdeli haber geldi. Seslerini her gün duyurmaya çalışan EYT mağdurlarını temsilen belirlenen heyet Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak’In da katıldığı konuşma sonrasında alınan karra ile ilgili açıklama yapıldı.

Komisyon Kararı Alındı

İki taraf arasında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen görüşme sonrası yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla komisyon kurulacağını ve EYT’lilerin sorunlarıyla ilgili akademik bir çalışma sunulması kararı alındığı ifade edildi. Görüşmede bir an önce karar varılması gereken konuların çözümü masaya yatırıldı. Özüpak ayrıca gerçekleştirdiği açıklama Erdoğan tarafından verilen bu kararın tarihi bir nitelikte olduğu ifade edildi.

Özüpak tam açıklamasında ise “"Sayın Cumhurbaşkanımıza her kanaldan ulaşmaya çalışıyoruz. Bizi bizden dinlemesi talebimizi Sayın Bilgin'e tekrar ilettik. Görüşmemizi detayıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracak ve konuyla ilgili bir rapor hazırlanacak. Süreç ne kadar zaman alır, bilemiyoruz, ama konunun uzmanlarıyla sorun masaya yatırılacak. Hatta bir komisyon kurulduğunu da bizzat öğrenmiş olduk. Bizlerle de iletişim halinde olacaklarını dile getirdiler" ifadelerine yer verdi.