Geçtiğimiz gün EYT’lileri üzen haber Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan gelmiş olup bakan Albayrak, EYT’nin hükümetin gündeminde yer almadığını açıklamıştı. Bu noktada son birkaç ayda yapılan hamleler ise EYT’nin gündemde olduğunu göstermekte olup geçtiğimiz meclis toplantısında da CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer hem bakan Albayrak’ın açıklamasına yanıt verdi hem de EYT’nin çözümüne yönelik bir öneride bulundu. Bakan Albayrak’ın açıklamalarını sert bir şekilde eleştiren Gürer bir de çözüm önerisinde bulundu.

Şartları Yerine Getiren Emekli Olabilsin

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Danışmanı “var” demişti. Tek adam yönetimi dedikse her önüne gelen tek tek açıklama yapsın demedik. AKP'nin tavrı nedir? Emeklilikte Yaşa Takılanlar açık ve net AKP'nin kararını bekliyor. Devlet yönetmek ciddiyet ister. İktidar ilgileniyormuş gibi yapmasın, çözüm üretsin. Çözüm var” ifadelerine yer verdi

Aynı zamanda Gürer, 4447 sayılı Kanunile birlikte EYT’lilerden alınan hakların bulunduğu ifade edilirken prim şartı ile gün şartını tamamlayan fakat yaştan emekli olamayanların emekli edilmesini istediği açıklandı.

Albayrak Gündemde Değil Demişti

Bakan Albayrak tarafından yapılan açıklama ile mecliste EYT bekleyenler kötü haber geldi. Yapılan açıklamada sorulan soruya yanıt olarak "EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok” şeklinde yanıt veren Albayrak yıllardır mağduriyet yaşan EYT’leri üzen o haberi verdi. Fakat Geçtiğimiz aylarda EYT mağdurlarını temsilen belirlenen heyet Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Editör: TE Bilisim