Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Türkiye'deki evlilik ve gençlerin yaşam alışkanlıklarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gençlerin 30 yaş sonrasında evlendiğini ya da büyük bir kısmının evlenmek istemediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir durumun kabul edilemeyeceğini belirtti.

“Evlilik Dışı Hayat Özendiriliyor”

Açıklamalarında evlilik dışı hayat biçiminin medya aracılığıyla da meşrulaştırıldığını ve gençlerin bu yönde bir tercihte bulunduğunu da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tip durumlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek aile kurumunun çok önemli olduğunu ve burada Türkiye olarak tüm vatandaşların sağduyulu olması gerektiğini ifade etti.

Yapılan bu açıklamalar sonrasında, bir kaç haber sitesinde yer alan gerçek dışı haberler ise evde kalma vergisi ile ilgili bir gündem yarattı. Yayınlanan haberlerde evde kalma vergisi için AK Partili siyasi isimler tarafından çalışmalara başlandığı ve kısa süre içerisinde Meclis’e getirileceği belirtilmişti. Fakat böyle bir iddia söz konusu olmadığı gibi pek çok farklı siyasi isim tarafından da konu yalanlandı.

Konu ile ilgili en önemli iddialardan bir tanesine köşesinde yer veren Sabah gazetesi Yazarı Melih Altınok ise bekar verginin gelmesi gerektiğini söyleyerek bu konuda dikkat çekmişti. Evlilik dışı kalan, 30 yaşını aşmış olan erkeklerin vergiye tabi tutulması gerektiğini söyleyen Yazar Altınok, yaptığı bu açıklamalar ile birlikte özellikle sosyal medyada çok ciddi bir şekilde eleştirilmişti.

Yapılan görüşmeler ve son değerlendirmeler sonrasında evde kalma vergisi gibi bir verginin olmayacağı net bir şekilde anlaşılırken gündemde bu tartışmaların daha devam edeceği de görüldü.

Editör: TE Bilisim