Merkez Bankası tarafından yüzde 10,50 olan faiz oranı ilk aşama da yüzde 15'e sonrasında ise yüzde 17'ye yükseltildi. Buna göre mevduat faiz oranları da doğru orantı da artmakta olup yüzde 15 kararından sonra mevduat faizleri yüzde 17 seviyelerine çıkarılmıştı. Şu an için bankalardan resmi bir uygulama olmadı ancak birkaç gün içerisinde faizlerin daha da yükseleceği ön görülüyor. Hangi banka yüzde kaç faiz veriyor. Sizler için bankalara göre faiz oranlarını belirtiyoruz.

Bankalara Göre Faizler

Bankalara göre faiz oranlarına bakıldığında en yüksek yüzde 17 ile Fibabank, Odeabank, TurkisBank işlem yapmaktadır. 100.000 TL gibi bir ücrete 30 günlük vadede 1.327 TL kazanç bulunuyor. Vakıfbank yüzde 16,10 faiz oranı vermekte olup Alternatif Bank ve Cepte TEB yüzde 16 ile takip etmektedir. Kamu bankaları Halkbank yüzde 15,75, Ziraat Bankası ise yüzde 15,50'lik faiz oranı sunmaktadır.

Merkez Bankası Yüzde 17 Yaptı

Merkez Bankası yüzde 15 olan faiz oranını yüzde 17 yaptı. Buna göre bankalar yüzde 15 faiz oranı varken mevduatları yüzde 17 civarına çıkarmıştı. Şu an faizler yüzde 17'ye çıkarıldı ancak net bir yükselme olmadı. Birkaç gün içerisinde bankaların faizleri yükseltmesin söz konusu olabilir.

Not: Yukarıda yatırım tavsiyesi yapılmamıştır. Bu sitede yatırım tavsiyeleri verilmez.

Editör: TE Bilisim