Ülkemizde bilindiği üzere her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş adaylar için merkezi yerleştirme memur ataması gerçekleştirmektedir. Bu atamalara sadece KPSS puanı olan en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilmektedir.

Bu sene 2018 yılında KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme atamasının ne zaman yapılacağı büyük bir merak ile beklenirken İşin Olsa ekibimizin tahminlerine göre atamaların Haziran ile Temmuz arasında olacağı düşünülmekteydi ve ekibimizin tahminleri tuttu. Devlet Personel Başkanlığı tarafından en az lise mezunu KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur ataması tarihi açıklandı.

KPSS 2018/1 ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan duyuruda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme atamasının ne zaman yapılacağı öğrenildi. Yapılan açıklamaya göre KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur ataması 26 Haziran - 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

KPSS 2018/1 ATAMASINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme atamasına başvuru yapabilmek için adayların en az lise mezunu olması, kendi eğitim düzeylerinde Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması ve puanının açıklanmış olması gerekmektedir. Bu atamalara 2016 yılında düzenlenen KPSS puanları ile müracaatlar yapılacak olup yine onay ücretinin kalkması beklenmemektedir. Gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim