Ülkemizin iç güvenliği konusunda başarılı operasyonlara imza atan ve her geçen gün yeni haberlere konu olan Jandarma Genel Komutanlığı açık askeri pozisyonları için personel alımı gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş ve uzman çavuş alımlarında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile artık en az ilköğretim mezunu lojistik branşlı askeri personel alımı yapmaktadır.

Peki Jandarma Genel Komutanlığı en az ilköğretim mezunu Jandarma Özel Harekat (JÖH) alınacak mı? İşin Olsa ekibimize çok sayıda soru gelmesi ve bu konunun en çok merak edilen bilgiler arasında yer aldığı için bu özel içerik üretilmiştir.

İLKÖĞRETİM MEZUNU JÖH ALINACAK MI?

Bazı kamu haber siteleri en az ilköğretim mezunu Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımı yapıldığını iddia etmektedir ancak sitelerin politikalarında sorunlar olduğu için adaylara yanlış bilgiler vermektedir. Şu ana kadar en az ilköğretim mezunu JÖH alımı yapılmamıştır. Bu yüzden en doğru bilgi için sizlere İşin Olsa sitemizi takip etmenizi önermekteyiz.

Jandarma Genel Komutanlığı JÖH alımların da en az lise mezunu şartını aramaktadır. Yani en az ilköğretim mezunu adaylar şu an içni sadece lojistik branşlı sınıflara ya da , sözleşmeli er ile sözleşmeli erbaş kadrolarına müracaat edebilmektedir.

TÜM ASKERİ İLANLAR BURADA