2017 yılında gerçekleştirilen uygulama ile emeklilere, emekli maaşlarını ilgili banaklara taşıması durumunda bu bankalar tarafından bir promosyon ödemesi yapılmış olmakla birlikte 2020’de biten sözleşmelerin yenilenmesi ile birçok banka emekliye promosyonda kesenin ağzını açmış bulunuyor. Buna göre maaşa göre değişmekle birlikte emeklilere yapılacak olan ödemelerde 2 bin 500 TL’ye kadar artış olduğu dikkati çekti. İşte promosyon yarışında bankaların sunmuş oldukları güncel teklifler ve detayları.

SGK ile Anlaşma Sağlandı

En son 2017’de imzalanan protokolle ilgili promosyon ödemelerini alan emeklilerin ikinci promosyon ödemeleri SGK ve bankaların anlaşması sonrası bu yıl içinde gerçekleşecek. Bu kapsamda bankalar 13 milyonu aşkın emeklilerin maaşlarını kendi bankalarına taşımak için kıyasıya yarış veriyor. Maaşa göre değişmekle birlikte en az 300, 375 ya da 450 TL ödeme yapacağı belirtildi. Bankalar ayrıca 1250 TL'yi bulan promosyon teklifleri ek müşteri getirilmesi durumunda 2 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor.

Banka Teklifleri İyi Değerlendirilmeli

Birçok uzman tarafından emeklilere iyi düşünülmeli ve en uygun teklif tercih edilmeli uyarısı geliyor. Bankalar ise daha fazla emekliyi kendi bankalarına çekmek için teklif üstüne teklif veriyor. İşte bazı bankalara ait promosyon kampanyası ve tutarı.

ING Bank, Turuncu ekstra üzerinden aylık 750 TL harcama yapanlara 800 TL, QNB Finansbank ise maaşını taşıdıktan sonra bir bankacılık ürünü kullananlara 250 TL’ye kadar promosyon, Şekerbank ise 2 otomatik talimatı verirse 150 lira, 10 kişi ile sınırlı olmak üzere yönlendirdiği her yeni emekli için de 150 TL, TEB ise her emekli arkadaşını getirene 150 TL, Yapı Kredi'de de ise promosyon ödemesi 1000 TL'ye kadar çıkmakla birlikte Denizbank ise 0.99 faiz ile ihtiyaç kredisi avantajı sunuyor.