Meclis gündemine taşınan ve çözüm süreci yürütüleceği düşünülen EYT konusunda oylamalar yapılmış, ilk tur için geçiş sağlanmıştı. Ancak ikinci turda kararını değiştiren vekiller nedeniyle EYT konusunda çözüm sürecine dahil edilecek bir araştırma komisyonu kurulamamıştı. Bu bağlamda çözüm sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından milletin faydasına olacak ne çalışma söz konusu olursa, partisinin orada olacağını ifade etti. Açıklamasında bazı vekillerin yüzlerinde mahcubiyet gördüğünü de ifade ederek; vekillere kimsenin bunu yaşatmaya hakkının olmadığını vurguladı.

Açıklamasında " Değerli milletvekillerimiz, geçen hafta Emeklilikte yaşa takılanlar meselesinde yürekli bir mücadele verdi. Milletvekillerimiz TBMM'de sayıların değil, yüreklerin daha önemli olduğunu kanıtladı. İYİ Parti önergesinin mecliste görüşülmesi için gerekli destek sağlandı, burada önergemize destek veren tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ancak 2. turda olanlar, oylama sırasında çekilen fotoğraf karesi vardı, ilk turdaki evet kararını değiştiren milletvekillerinin yüzündeki mahçup ifade her şeyi anlatıyor. Türk milletinin vekillerine bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. O gün söyledim, bir kez daha söylüyorum. 'Siz İYİ Partinin değerli milletvekilleri hiç tereddüt etmeyin, olur da birgün benden gelecek bir telefonla vicdanınız arasında kalırsanız, vicdanınızı dinleyin'. Önergemiz reddedilince bir araştırma komisyonu kurulamadı, ancak meclisteki ilgili komisyonda emeklilikte yaşa takılan değil paraya takılanlarla ilgili önergemiz görüşülmeye devam edecek. Buradan ilan ediyorum milletimizin yararına olan öneri hangi partiden gelirse gelsin İYİ Parti milletvekilleri onay verecektir. " şeklinde konuştu.

Vicdanınızı dinleyin

Milletvekillerinin yüzlerinde mahcup bir ifade olduğunu ve Türk milletinin milletvekilerine böyle bir duygunun yaşatılmaması gerektiği şeklinde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eğer kendisinden bir gün telefon gelirse, vekillerinin vicdanlarını dinlemesi gerektiği ifadelerine yer verdi.

EYT süreci hakkında ne düşünüyorsunuz?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce EYT sürecinde atılması gereken adımlar neler? Yorum alanından bizlere düşüncelerinizi iletebilir, diğer vatandaşlarımızla görüşlerinizi değerlendirebilirsiniz. Tüm EYT haberleri, memur haberleri ve ilanlarından ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com sitemizi ziyaret etmeyi unutmayınız.