Kamu kurum ve kuruluşlarında milyonlarca kişi istihdam etmektedir. Bilindiği gibi ülkemizde emekli olabilmek için öncelikle adayın prim gününü doldurması ve ardından da emeklilik yaşını beklemesi gerekmektedir. Ancak pek çok memurun emeklilik yaşına gelmesine rağmen emekli olmamaktadır.

Emeklilik yaşı geldiği halde emekli olmayan memurlardan dolayı gençlerin önü açılmamaktadır. Bu kapsamda pek çok genç kampanya yapmakta ve emeklilerin yaşının gelmesi ile gençlerin önünün açılması istenmektedir.

Emeklilik Yaşı Gelenler Emekli Olmalı

Kamuda istihdam etmekte olan ve emeklilik yaşı gelmeyen adayların emekli olmaması ile memur alım sayıları daha az olmaktadır. Eğer emeklilik sayıları artarsa kamu kurum ve kuruluşlarında büyük boşlukları olacak. Bu boşlukların doldurulması için kamuya memur alımları yapılacak.

Gençlerin Önü Açılsın

Türkiye'nin dört bir yanından her sene milyonlarca kişi üniversite mezunu olmaktadır. Ancak emekli olmayanlardan dolayı pek çok genç kamuya girememekte ve Kamu Personeli Seçme Sınavından oldukça yüksek puan alması gerekmektedir.

Gençler önlerinin açılmasını ve kamuda memur olmak istiyor. Bunun için gerekli kurumların daha fazla memur alımı yapması gerektiği gibi yine emeklilik yaşı gelenlerinde duyarlı davranması ve emekli olarak gençlerin önünün açılmasını sağlaması gerekmektedir.