Hükümet tarafından emekli olmaya hak kazanmış ve aynı zamanda çalışma imkanı bulunmayan kişilere, devlet maaşı bağlanacağı belirtildi. Yapılan bu açıklamalar geliyor birlikte zor durumda olan vatandaşların geçimini idare ettirebilmesi adına önemli bir yardımın sağlanacağı öğrenilirken konu ile ilgili bazı detaylar şimdiden netlik kazandı.

Yeni Sistem Nasıl Olacak?

Açıklamalara göre 601.57 liralık bir aylık ücretin ödeneceği bu vatandaşlar, her ay bu yardımı alma imkanı elde edecek. Türkiye'de özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik yapılan düzenlemelerde ciddi bir destek sağlanırken, emekliliği bulunmayan ve geliri olmayan vatandaşlara yönelik sağlanacak maaş imkanı vatandaşların zor durumdan kurtulmasına katkı sağlayacak.

65 Yaş Aylığına Düzenleme

Halk arasında 65 yaş aylığı olarak da bilinen bu ödemelerde, özellikle düzenleme öncesinde başvuru yapmak ve 65 yaş aylığı almak zor olurken yapılacak yeni eklemeler ve düzenlemeler ile birlikte Türkiye'de daha geniş bir kesimin bu hizmetten yararlanması sağlanacak. 2020 Ocak ayı itibarıyla bu rakamlara ve aylıklara yapılacak eklemeler sayesinde destekler çok daha artacak. Yapılacak düzenlemeler sonrasında daha fazla kişinin bu imkandan yararlanması söz konusu olduğu gibi önceden 3 ayda bir olarak yapılan ödemeler artık aylık olarak yapılmaya başlanacak.

Başvurular SGK Müdürlüklerinden Yapılacak

Yapılan resmi açıklamalara göre ilgili imkandan yararlanmak isteyen vatandaşların bölgelerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine giderek müracaatta bulunması gerekiyor. Yapılacak bu başvurular sonrasında şartlara uyan vatandaşlara, herhangi bir kriter ya da şart sunulmadan maaş desteği verilecek.

Editör: TE Bilisim