Aile yardımı alan çalışan işçi ve memurlar, emekli olduktan sonra bu haktan yararlanamıyor. Uzun zamandan beri Türkiye'de gündem haline gelen bu yenilik, hak mahrumiyeti şeklinde değerlendirilirken milyonlarca emekli bu konuda bir düzenleme ile aile yardımlarının emekli maaşına eklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Yeni açıklama geldi

Konu ile ilgili önemli bir paylaşım Türkiye Emekliler Derneği’nden geldi. Türkiye Emekliler Derneği ve memur Konfederasyonları tarafından yapılan resmi açıklamada, aile yardımı ile ilgili kısa süre içerisinde düzenleme yapılması gerektiği ve konu ile ilgili resmi temasların kurulduğu belirtildi.

Mevcut açıklamalar şu anda Türkiye'de büyük bir beklenti yaratırken, aile yardımlarının özellikle içinde bulunulan pandemi süreci nedeniyle emekliler için büyük önem taşıdığına vurgu yapıldı. Konu ile ilgili resmi açıklama Türkiye Emekliler Derneği adına Başkan Kazım Ergün tarafından yapılırken memurlara ödenen aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesi gerektiğinin kurumlara iletildiği ifade edildi.

Yeni düzenleme gelecek mi?

Kamu Personeli Danışma Kurulu’na aktarılan bu süreçte, şu anda alınacak karar bekleniyor. Eğer memur ve işçilere yapılan aylık (eş ve çocuk) aile yardım ödemeleri emekliler için de verilmesi yönündeki karar alınırsa, her ay emekli maaşı alan milyonlarca emekli, bu ödemeyi almaya hak kazanacak. Özellikle eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan emekliler aylık 405 liraya varan ek ödeme almaya hak kazanacak. Bu nedenle yapılacak bir düzenleme milyonlarca kişiyi yakından ilgilendirdiği gibi düzenlemenin onaylanması halinde milyonlarca kişinin aylık harcamalarına katkı sağlanacak, zorluk pandemi sürecinde emekli vatandaşların nefes almasına katkı sağlayacak.