Türkiye genelinde milyonlarca emekli, Ocak ve Temmuz’da yapılan emekli maaş zamlarına kilitlenmiş durumda. 2020 Temmuz ayında yüzde 5.75 oranında bir artış alan emeklilere Ocak için de detaylar netleşmeye başladı.

Ocak ayında yapılacak görüşmeler ile birlikte önce oran netleştirilerek sonrasında ise zamlı maaşlar ödenmeye başlanacak. Bu kapsamda ise emekliler için 2021 yılında 2 kez maaş zammı 2 defa de bayram ikramiyesi ödemesi yapılmış olacak.

Emekli maaşlarına zam ne kadar olacak?

Emekli maaşları için Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklama oldukça dikkat çekici durumda. Öyle ki yapılan anket ile birlikte enflasyon tahmini yüzde 10.83 olarak açıklandı. Bu seviyelerde bir enflasyon olması halinde ise emekli maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 4.79 olacak. Mevcut maaşlar doğrultusunda ise bu oranın maaşlara etkisi ise 317 TL oldu.

317 TL artış olabilir

Şu an için tablo emekliler açısından olumlu görünürken, en yüksek emekli maaşı bu artış ile birlikte 6 bin 947 TL’ye yükselmiş olacak. Bununla birlikte yapılacak olan ek ödemelerin de artışlı maaşlar üzerinden yapılacak olması, emeklilerin alacağı maaşların daha da yükselmesini sağlayacak. En düşük maaş memur emeklileri için 2 bin 814 liradan 2 bin 921 liraya yükselmiş olacak.

Editör: TE Bilisim