Eli kulağında ilanlar 5 serimize çok beklenen Jandarma Subay alımı ile devam ediyoruz. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı bu sene personel alımlarına devam edecek. İlk ilan 5 bin uzman erbaş duyurusu ile geldi ve şimdi adaylar Jandarma subay alımı ilanının gelmesini bekliyor. Buna göre çok kısa süre içerisinde ilanın gelmesi beklenmektedir.

Geçen Sene Ne Zaman Duyuruldu?

Geçen sene Jandarma Subay alımı 15 Ocak itibari ile kamuoyuna duyuruldu. Ancak bu sene pandemi süreci olduğu için ilan tarihinde sarkmalar oldu.

Bu Sene İlan Ne Zaman Gelir?

Her sene düzenli olarak Jandarma subay alımı yapılıyor bu sebepten dolayı bu sene de alımların yapılması bekleniyor. Alım Mart ayında başlaması ön görülmekte olup mutasyonlu virüs işin seyrini değiştirebilir. Yani mutasyonlu virüs daha da belirginleşmeden biran önce alım yapılabilir ya da Sağlık Bakanlığı izin vermezse ilan daha da ileri bir tarihe kalabilir.

Kaç Kişilik Alım Olur?

Geçen sene yayımlanan ilanda toplam 500'e yakın bir atama yapıldı. Pandemi sürecinde halk ile iç içe olması dolayısı ile en çok yorulan ve covid riski taşıyan meslek gruplarından bir tanesi de askeri personellerdir. Bu sebepten dolayı atamanın düşmemesi tıpkı polis alımı gibi artması bekleniyor. Bu sebepten dolayı ilanını 500 - 1000 arasında gelebileceği ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim