İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı her sene ciddi sayıda astsubay alımı gerçekleştirmektedir. Özellikle bu sene pandemi sürecinde en çok etkilenen mesleklerden birisi de askeri sınıflar olduğundan dolayı tıpkı polis alımında olduğu gibi astsubay alımımında da kontenjanların artmasını bekliyoruz. Jandarma Genel Komutanlığının 4 bin astsubay alımı yapması ön görülüyor. İşin Olsa ekibi olarak sizler için özel hazırladığımız eli kulağında ilanlar 3 serimizde astsubay alımı haberimizi hazırladık.

Ortalama Yıllık Kaç Alım Oluyor?

Jandarma Genel Komutanlığı son yıllardaki astsubay alımı rakamları 3 bin 500 bantlarındadır. Ancak bu sene pandemi sürecinde askeri personellerin de yorulması, halk ile iç içe olması, virüse yakalanma oranlarının fazla olması gibi sebeplerden dolayı 5 bin astsubay alımı yapılmasını ön görüyoruz.

İlan Ne Zaman Gelir?

Jandarma astsubay alımı 2020 yılında 4 Şubat tarihinde duyuruldu. Bu sene de ortalama alımın yine bu tarihlerde gelmesi bekleniyor. Şubat ile Mart ayında başvurular alınabilir. 31 Ocak tarihinde jandarma uzman erbaş alımı sona erdi. Şu anda her hangi bir başvuru kabul edilmemekte ve sistemde yoğunluk yaşanmamaktadır. Şubat ile Mart ayında başvurular alınarak mülakat, spor, sağlık gibi aşamaların ne zaman yayımlanacağına yönelikte ilerleyen dönemde duyurular gelecektir. Jandarma astsubay alımı ilanını bildirim olarak almak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim