İşin Olsa ekibi olarak sizlere eli kulağında ilanlar serilerimizi açıklamaya devam ediyoruz. Serinin 4. haberinde öğretmen atamasına değiniyoruz. Bilindiği üzere 750 bin civarında atama bekleyen öğretmen bulunuyor ve 2021 yılında kenetlenen öğretmenler bu sene çok farklı etkinlikler yaparak diğer senelere oranla çok daha iyi bir gündem oluşturdular. Ancak yapılan gündemler henüz yerini bulmadı ve beklenen ilan gelmedi. Buna göre çok kısa süre içerisinde öğretmen ataması ilanı gelecektir.

Ocak Ayında Gelmeyeceği Belliydi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir televizyon kanalında yaptığı açıklamasında atama ile ilgili çalışmalarımız var bu çalışmalar Ocak ayında belli bir noktaya gelir ve bizde onu kamuoyu ile paylaşırız demişti. Yani bu sözünden bakanın Ocak ayında çalışmaların sona ermeyeceği zaten anlaşılmaktaydı ve Ocak ayında çalışmaların sadece belli bir noktaya geleceği belliydi. Atama ilanını ne zaman geleceği ön görülemiyor. Şubat ayında da gelebilir, Mart - Nisan ayında tekte büyük atama da gelebilir.

Önemli Olan Atama Sayısı

750 bine yakın öğretmen MEB'den atama beklemektedir. Bir çok aday takvimin önce gelmesini değil istedikleri 60 bin öğretmen atamasının gerçekleşmesini talep etmektedir. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde öğretmen atamalarının bu sene artmasını talep ediyoruz. Bu sene öğretmenler çok farklı etkinlikler yaptılar. Plan bütçe komisyonların konu oldular, basında çok geniş yankı uyandırdılar, ilk defa atama videoları çektileri, fidan dikme etkinliği yaptılar, basın açıklaması yaptılar, siyasilere atama dosyalarını talep ettiler, Cumhurbaşkanına ulaşmaya çalıştılar.

60 Bin Atama Olur Mu?

Son iki yıldır MEB atamaları 40 bin civarında yapıyor. Pandemi ile okulların seyretilmiş sınıflar ile yapılması gerektiği anlaşıldı. Emekli olan öğretmenlerinde durumları incelendiğinde güçlü Türkiye ekonomisi için 60 bin öğretmen ataması hayal değildir. Burada önemli olan MEB'in ihtiyaçları ve talep ettiği kadrodur.

Editör: TE Bilisim