Engelli adayların hayata kazandırılması kapsamında her sene binlerce engelli kişi kamuya kura ile atanmakta yine her sene engelli aday kamuya Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS ile atanmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan EKPSS sınav sonuçları ne zaman açılanacak derken beklenen açıklama geldi ve 17 Aralık tarihi öğlen saatlerinde sonuçlar resmen duyuruldu. Sonuçlarına bakmak isteyen adaylar hemen aşağıdan öğrenebilir.

EKPSS Açıklandı Haberi İçin Buraya Giriniz

Aralık Ayında Memur Alımı Yapılacak

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS daha açıklanmadan geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de yapılan bütçe komisyonlarında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugüne kadar alınan engelli personel sayısı hakkında bilgi verdikten sonra Aralık ayında yeni bir EKPSS ile memur alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre bugün sonuçlar açıklandı ve artık 17 Aralık tarihinden itibaren her an Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı talebi ile yeni bir ilan gelebilir.

Hem EKPSS hem Kura

Aralık ayında gelecek olan engelli memur atamasında sadece puan ile atama yapılmayacak. Aynı zamanda kura ile de alımlar yapılacak. Büyük çoğunluğun EKPSS ile yapılacağı ön görülmektedir ancak bunun yanı sıra kura yöntemi ile okur yazar olmayan, ilköğretim mezunu, ortaöğretim mezunu, lise mezunu, üniversite mezunu adaylar içinde memur atamaları yapılacaktır. Engelli memur ilanından anlık haberdar olmak için hemen aşağıdaki mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim