EKPSS İle Bin 950 Memur Alımı Başladı
KPSS 201/2 tercihleri ve açıklanan yerleştirme işlemlerinden hemen sonra EKPSS ile Bin 950 engelli memur alınacak. Devlet Personel Başkanlığı EKPSS kadrolarını açıkladı. Peki hangi kurumlar EKPSS ile memur alımı yapacak? İşte detaylar.
 
1 Kasım seçimlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından seçim vaatleri arasında olan yer olan engelli memur alımlarına ilişkin Devlet Personel Başkanlığı EKPSS ile Bin 950 engelli memur alınacağını duyurdu. Başbakanlığa gönderilen kadrolara ilişkin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu göz önünde bulundurularak,mevzuata aykırı olup olmadığı incelendikten sonra uygunluk açısından bir teşkil görülmediği ve memur atamasının yapılmasında sakınca görülmediğine ilişkin Tercih Klavuzu yayımlanmak üzere ÖSYM Başkanlığına Gönderilmiştir.
 
Buna göre EKPSS ile birlikte toplam Bin 950 memur alımı gerçekleştirilecek. Peki bin 950 memur alımında sırasıyla ilköğretim ve Ortaokul düzeyinde toplamda 210, Orta öğretim düzeyinde ises1.549, önlisans olarak 126 ve Lisan düzeyinde ise 65 olmak üzere toplam 1.950 boş kadrolara memur atamaları gerçekleştirilecek.
 
Peki EKPSS 1.950 memur kadrosu için başvurular ne zaman başlayacak? Başvurular internet üzerinden mi? yapılacak. Ortaöğretim kadroları için, Önlisans karoları için, Lisans kadroları için ve İlkokul, Ortaokul ve İlköğretim kadroları için açılmış olan tercih klavuzunda bulunan nitelik kodlarını ve tercih yapacağınız kamu ve kuruluşları aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.
 
Editör: TE Bilisim