Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda tam Ankara Kartı bulunan vatandaşların kartlarını kişiselleştirmesi gerektiği belirtildi. Sizler için kartların nasıl kişiselleştirilebileceği adım açıklıyoruz.

Adım Adım Ankara Kart Kişiselleştirme

1-) https://www.ankarakart.com.tr resmi sitesine giriş yapınız.

2-) Üst bölümde bulunan üye ol butonuna basınız ve karşınıza çıkan kutuları doldurunuz. (Ad-Soyad bölümünü büyük harfler ile doldurmayı unutmayın)

3-) Üye ol butonuna basın ve mail adresinize giriş yaparak gelen postada ki link üzerinden hesabınızı onaylayınız.

4-) https://www.ankarakart.com.tr sitesine üye girişi yapınız.

5-) Sol bölümde bulunan AnkaraKart Tanımlama botuna basınız

6-) Karşınıza çıkan ekrandaki tüm bilgileri doldurunuz ve kartınızın ön ile arka yüzünde yer alan rakamları ilgili ekranlara doldurduktan sonra Ankara Kart sistemine kayıt ediniz.

Yukarıda belirtilen adımları sırası ile takip ettikten sonra Ankara Kart artık sizin TC kimlik numaranıza kayıt edilmiş olacak ve kişisel olarak kullanabileceksiniz. Bu sayede hem ABB sosyal izolasyon sağlayabileceği gibi hemde temaslı ya da hasta kişilerin EGO otobüslerine binmesini engelleyebilecektir. Şu an için HES kodu tanımlamaya yönelik bir duyuru yapılmamış olup lütfen HES kodu alarak HES kodunuzu otobüslere binmeden önce hazır bulundurmayı unutmayınız. Son tarih 16 Ekimj 2020 olarak belirtilmiş olup bu tarihten sonra kişiselleştirilmemiş Ankara Kart sahipleri EGOve ÖHO  otobüslere binmeyecektir.

Editör: TE Bilisim