15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kamu kurumlarında bulunan pek çok personel ihraç edildi veya görevden uzaklaştırıldı. En büyük çalışmalar Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde yapıldı. Öyle ki mesleğine halen devam eden ya da emekli olmuş tüm personellerin sicil kayıtları, diploma kayıtları, sınav kayıtları, döneminde bulunan tüm yakınları araştırıldı ve FETÖ ile alakası olan on binlerce kişi ihraç edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinden toplam kaç polisin ihraç edildiği oldukça merak ediliyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından önemli bir duyuru yapıldı ve bugüne kadar kaç polisin ihraç olduğu belirtildi. Peki kaç polis ihraç oldu?

30 BİN 441 POLİS İHRAÇ EDİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından yapılan resmi açıklama ile bugüne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinden toplam 30 bin 441 polis memuru ile rütbelinin ihraç edildiği belirtildi. Öyle ki 30 bin 441 polisin 3'te biri yani 10 bin kişilik kadrosunu rütbeli polisler oluştururken üçte ikisini yani 20 bin kişilik kadroyu ise polis memurları oluşturmaktadır.

Yine bununla beraber bin 866 emniyet personelin soruşturmaları yani uzaklaştırma durumları devam etmekte olup daha önceden uzaklaştırılmış ancak FETÖ ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı kanıtlandıktan sonra mesleğe tekrardan 10 bin polisin yeniden alındığı da vurgulandı.

Editör: TE Bilisim