Emniyet Genel Müdürlüğü her sene POMEM, PMYO ve PAEM eğitim kurumları ile on binlerce polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre EGM'nin ilanları Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulmakta olup başvurular da internet üzerinden alınmaktadır.

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak tarafından POMEM mezuniyet töreninde bugün önemli açıklamalar yapıldı. 14 sene içerisinde 49 bin polis öğrencisinin mezun edildiği ve 2018 yılı sonuna kadar bu sayının 85 bine çıkartılmasının hedeflendiği duyuruldu. Buna göre 2018 yılı sonuna kadar 36 bin polis alımının gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

POLİS ALIMI DETAYLARI

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak açıklamasında eğer 21. dönem POMEM'i duyuruya katmadıysa 2018 yılında 36 bin polis alımının yapılması bekleniyor fakat mezun olacak öğrencilere 21. dönem POMEM'de dahil edildiyse 2018 yılında 23 bin kişilik polis alımının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

MEZUNİYETLERE ve SINIFLARA GÖRE DAĞILIM

Lise mezunları içi ne kadarlık kadro ayrılacak net bir ifade yok fakat en fazla 2 bin ile 3 bin arasında lise mezunu polis alımının yapılması beklenmekte olup geriye kalanların tümü önlisans ve lisans mezunlarından yapılacaktır. 23 bin kişilik polis alınacağı düşünülürse 10 bin PÖH, 10 bin normal polis, 2 bin lise mezunu polis ve bin lisans mezunu komiser yardımcısı alımı yapılabilir. Ancak 36 bin kişilik polis alımı yapılırsa dağılımdaki sayılar artacaktır. Polis ilanı yayımlandığında ilk haberdar olmak için aşağıdan uygulamamızı indiriniz.

Bildirim Almak İçin: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim