İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerine uzun süredir devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için aralıklarla memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup polis alımları ilanlarını genel olarak Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden duyurmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğünün bu sene kaç bin polis alımı yapacağı büyük bir merak ile beklenmekteydi ve İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız değerlendirmelerde ortalama 16 bin 20 bin alımın yapılacağını beklemekteydik. EGM'in bu sene kesinlikle PÖH alımı yapacağı tahmin edilirken sonunda resmi sayılar verildi.

EGM TARAFINDAN SAYILAR DUYURULDU!

Emniyet Genel Müdürlüğünün 2018 yılı performans programına bakıldığında Polis Özel Harekat PÖH alımı hakkında çok önemli bilgiler edinildi. İşin Olsa ekibi olarak tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Emniyet Genel Müdürlüğünün 2017 yılında PÖH sayısının 14 bin 297 olduğu ve 2018 yılında bu sayının 25 bine çıkarılacağı öğrenildi. Yani değerlendirme yapıldığında Emniyet Genel Müdürlüğünün 2018 yılında 10 bin 703 Polis Özel Harekat (PÖH) alacağı görülmektedir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin 703 PÖH alımı yapacak peki alımlar ne zamanyapılacak? Şu an için alımların tarihi hakkında net bir bilgi yok ancak habere yoğun ilgi geleceği için Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı veya Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna tarih hakkında yakın zamanda duyurunun yapılması bekleniyor.

PÖH İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER - ANKARA

Editör: TE Bilisim