Elektrik, su ve doğalgaz; bir ev için olmazsa olmaz en temel gereksinimler. Bunların sağlanması için eve taşınan kiracı ya da ev sahibi tarafından, ilgili birimlere müracaat edilerek; aboneliklerin açtırılması gerekiyor. Kişi, birimlere müracaat ettiğinde uzun kuyruklarla, çok uzun işlemlerle karşılaşabiliyor. Hem vatandaşın vaktinin kaybolmaması, hem de bu işlemler için görevli memurların iş yükünün azaltılması adına, bahsi geçen abonelik işlemlerinin e-Devlet üzerine taşınacağı aktarılmıştı. Yapılan açıklamaların ardından müjdelenen bu hizmetlerin e-Devlet platformuna taşınma işlemi tamamlandı ve abonelikler artık buradan alınabiliyor.

e-Devlet giriş bilgileriyle platforma giren vatandaşlar, abonelikler sekmesinden; gerekli adımları tamamlayıp bilgileri doldurarak, abonelik işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Artık online olarak da sağlanan bu hizmet sayesinde, vatandaşın saatlerce kurumların önünde beklemesinin önüne geçilecek, iş yükü azaltılacak ve hizmetin sağlanmasına yönelik geçen sürenin hızlanması da söz konusu olacak. Tüm bu imkanların hizmet kalitesini de arttıracağı yönünde ifadelere yer veriliyor.

Vatandaşlar da memnun, hizmet faydalı bulundu

Vatandaşlar elektrik aboneliği, doğalgaz aboneliği ve su aboneliği gibi hizmetlerin online olarak alınabilmesiyle alakalı hizmetten memnun kaldıklarını dile getiriyorlar. Hem sosyal medya platformlarında hem de internet sitelerinde çok sayıda konuyla ilişkin geri bildirim gerçekleştirilirken, hizmetin en çok vatandaşın işine yarayacağı ve uzunca süreler beklemek durumunda kalmadıkları aktarılıyor. Bu hizmetin uzunca zamandır beklendiğini aktaran vatandaşlar, uygulamanın oldukça kullanışlı şekilde hizmete geçtiğine yer veriyorlar. Tüm kamu gelişmeleri, hizmetler ve yeniliklerle alakalı bilgilendirmelere ulaşmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip et, gündemi kaçırma!