Bilindiği üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca tespit edilen hak sahibi şehit, gazi ve gazi yakınlarının her sene kamu kurumlarına atamaları yapılmaktadır. Devlet Personel Başkanlığının 14 Nisan 2017 tarihi itbari ile toplam 293 memur ataması yapması beklenmekteydi.

Dün yaptığımız haber ile Devlet Personel Başkanlığının 14 Nisan 2017 tarihinde şehit, gazi ve gazi yakınlarının ataması yapılacağını belirtmiştik. Buna göre DPB aracılığı ile toplam 293 kişinin atamasının yapılması beklenmekteydi.

293 Memur Ataması Yapılacak Haberimiz İçin Tıklayın

HANGİ POZİSYONLARA ATAMA YAPILDI

Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan duyuru ile 14 Nisan 2017 tarihinde 293 şehit, gazi ve gazi yakını atamalarının gerçekleştirildiği belirtilirken hangi pozisyonlar için toplam kaç kişilik alımın da yapıldığı duyurulmuştur.

Buna göre ataması yapılan 293 kişinin 8’inin mühendis, 8’inin öğretmen, 7’sinin tekniker, 17’sinin teknisyen unvanlı kadrolara, 14’ünün hemşire, biolog, laborant, sağlık teknikeri, çocuk eğiticisi unvanlı kadrolara atandığı ve 84’ünün memur unvanlı kadrolara, 151’ inin  hizmetli  unvanlı kadrolara, 4’nün de işçi kadrolarına atamaları yapıldığı duyuruldu.

Şehit, gazi ve gazi yakını atamaları sonuçlarını öğrenmek ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuruyu incelemek isteyen adayların aşağıda yayımlanmış olan DPB'nin resmi internet sitesini incelemesi gerekmektedir.

http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_WEB/SorguSehitGaziAtama.aspx
Editör: TE Bilisim