Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şubat ayında yayımladığı duyurudu yüzlerce adaya müjdeli haberi vermişti ve bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 42 Farklı kadroda memur alımı yapacağını belirtmişti. Bu bağlamda adaylar başvurularını 20 Şubat 2019 tarihi ile 06 mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmişlerdi. 

HANGİ KADROLARA BAŞVURU ALINDI!

Başvurular farklı 42 kadro için yapıldı. Başvuru alınan kadrolar, Psikolog, Veteriner Hekim, Topograf,Trafik memuru, İtfaiye Eri,Mimar, Mühendis, Ölçü ve Ayar Memuru, Peyzaj Mimarı, Programcı, Laborant, İstatistikçi, Arkeolog, Sosyolog, Şehir Plancısı, Teknisyen, Aşçı, Bahçıvan, Dağıtıcı,Ambar Memuru, Çocuk Rehberi ve Gözetimcisi, Gişe Memuru, Evlendirme Memuru,Muhasebeci Şoför, Gassal, Hayvan Kesicisi, VHKİ, Bilgisayar işletmeni, Tahsildar, Veznedar, Avukat, İmam, Hemşire, Hizmetli, Çocuk Bakıcısı,  Memur, Bilet satış memuru, Çocuk Eğitimcisi, Fotoğrafçı, ve Temizlik Hizmetlisi kadrolarına başvuru alındı.

HANGİ NİTELİKLERE GÖRE BAŞVURU YAPILDI!

Adaylar başvurularını bazı nitelikler doğrultusunda yapmışlardı. KPSS den en az 60 puan almış olan adaylar, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyan adaylar,  Zabıta ve itfaiye eri yönetmeliğine göre erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak ve Görevini yapmasına engel olabilecek bir rahatsızlığı veya fobi si olmamak şartlarını taşıyan adaylar başvurularını yaptılar.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANMASI GEREKİYORDU?

Şubat ayında yayımlanan ilanın kılavuzunda başvuru sonuçlarının 07 Mart 2019 tarihi ile 10 Mart 2019 tarihlerinde açıklanacağı başvuru kılavuzundaki faliyet takviminde belirtilmişti. Verilen tarih üzerinden 35 gün geçmesinin ardından hala sonuçlar açıklanmdı. Araya yerel seçimlerin girmesi ile birlikte sonuçların açıklanması süresi iyice uzadı ve artık açıklanması bekleniyor.

FLAŞ GELİŞME:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sonuçları henüz açıklanmadı sonuçlar hakkında da herhangi bir resmi duyuru gelmedi. Ancak sizin için sonuçları takip ettiğimiz bu dönemde Belediyenin resmi internet sitesinin bakım aşamasında olduğunu ve siteye şu an için erişim sağlanmadığını fark ettik. Sitenin bakım aşaması tamamlandığında sonuçların açıklanması beklenmektedir.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMA?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 387 memur alımı sonuçları açıklandığında anında haberdar olabilmek için işin olsa mobil uygulamasını indirebilir veya bizleri sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim