Diyanet’e 5 Bin Personel Alınacak

Diyanet İşleri Başkanı tarafından yapılan personel alım açıklaması ile 5 bin personel alınacağı açıklandı. Bu açıklama sayesinde yüzlerce imam ve Kur’an Kursu eğitmeninin yüzü gülecek. Personel alımının 3 bininin seçimlerden önce yapılması bekleniyor. Başkan Görmez tarafından verilen müjdede geri kalan atamaların da eylül ayına kadar bitmesi bekleniyor. Yapılacak atamalar kadrolu değil sözleşmeli olacak. Çok sayıda memur adayı ise atamaların neden kadrolu değil de sözleşmeli olacağını merak ediyor. Ancak bu konuda yapılan açıklamalar seçim öncesi devlet bütçesindeki açık nedeni ile ilk etapta sözleşmeli olarak yapılacağı. Daha sonra sözleşmeli olarak alınan personel kademeli olarak kadroya geçilecek.

Alınacak personel sayısı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Gözrmez’in çabaları ile 1000 kişiden 5000 kişiye çıkarıldığı gelen bilgiler arasında. Din görevlilerini de bu günden itibaren yoğun bir süreç bekliyor. Yapılacak mülakat için adayların şimdiden hazırlık yapmaya başlaması gerekiyor. Çünkü zorlu bir süreç hatta maraton onları bekliyor. ilerleyen zamanlarda diyanetin verdiği kadrolar ile ilgili detayların da netleşmesi bekleniyor. Biz de sitemizden sizler için bu bilgileri yayınlamaya devam ediyoruz. Bu alımlar din görevlileri için de bir fırsat olacak. Mülakatlara sıkı bir şekilde hazırlanarak alımlar için şanslarını arttırmaları gerekiyor.

 

Eğer seçim öncesi atamalar yapılamazsa eylül ayına kadar 3 bin kişilik alımlar seçimlerden sonra tamamlanacak. Geri kalan 2 bin kişi ise gelecek yıl içerisinde atanacak. Bu nedenle çok sayıda memur adayı şimdiden alımların seçim öncesi olması için dua etmeye başladı bile.  

Editör: TE Bilisim