Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 Yılı Görevde Yükselme 
Diyanet İşleri Başkanlığı görevde yükselme sınavı açtı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan kadrolarda yükselme sınavı ile 433 kişiyi görevde yükseltecek. Sizde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışıyor ve aşağıda verilen kadrolarda yükselme yapmak istiyorsunuz haberimizin devamını inceleyiniz.
Diyanet İşleri Başkanlığı görevde yükselme sınavı yapacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ailesinde çalış olan memur personeller görevde yükselmek için bu sınava katılacak ve aşağıdaki kadrolar dahilinde ve kadro sayısında görevde yükselebilecekler. Kadrolar, aranan şartlar, özel şartlar ve başvuru bilgileri şöyledir:
KADROLAR:
 - Şube Müdürü: 28 adet,
 - Din Hizmetleri Uzmanı: 135,
 - Eğitim Uzmanı: 35 adet,
 - Şef: 235 adet,
Olmak üzere toplamda toplamda 433 kişiyi taşra telkilatında görevde yülseltecektir. 
ARANAN ŞARTLAR:
     - 657 Sayılı Devlet memurları kanunun, 48 maddesinde yer alan şartları taşıyan adaylar,
     - Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak.
     - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68 inci maddesinin (B) bendi kapsamındaki kadrolara atanabilmek için söz konusu bentte belirtilen hizmet süresine sahip olmak ve görevde yükselmeye tabi kadrolar için Başkanlıkta atanabileceği kadronun alt görevlerinin birinde çalışmış olmak,
NOT: Başvuruda bulunacak olan adaylar görevde yükselme sıavına sadece tek ünvanda başvuruda bulunabilecekler,
Özel şartlara ulaşmak için ilanın tam metnini inceleyiniz.
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak adaylar, 11 Ocak 2016 tarihi ile 20 Ocak 2016 tarihleri arasında başvurularını 16:30 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Başkanlık merkez teşkilatında çalışanlar çalıştıkları birimlere, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri ve Dini Yüksek İhtisas Merkezi/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen müracaat edeceklerdir. Ancak yurtdışından müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.