Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitrsinde yayımlamış olduğu duyuruya göe geçtiğimiz dönemlerde başvuruları alınmış olan 9 bin 500 kişilik kadro ile 2019 Yılı 4-B Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım sözlü sınav sonuçları ve tercih duyurusu hakında duyuru yaptı. Yapılan duyurya göre sözlü sonav sonuçları ekranı ve kpss taban puanlar paylaşıldı. 

Sözlü sınav sonucuna göre ilan edilen kontenjan sayısına girerek tercih yapmaya hak kazanan adaylar, tercih işlemlerini 01.04.2019 tarihinden itibaren 07.04.2019 tarihi saat 23:55’e kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir. Ayrıca 2019 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip, Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin-Kayyım (SÖZPER-2019-I) Sözlü Sınavı’na katılan adaylar, sınav sonuçlarını https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden öğrenebileceklerdir.

Buna göre adaylar 08 Nisan 2019 tarihi itibari ile yerleştirme sonuçlarını https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden öğrenebilirler. Tercihlere yerleştirme işlemlerinde sözlü sınav başarı puanı esas alınacaktır. Sözlü puanların eşit olması durumunda KPSS puanı yüksek olana, onun da eşit olması halinde KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, bu sürenin de eşitliğinde doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

Tercihlerine yerleşemeyen adayların, tercih ekranında yer alan “re’sen yerleştirmeyi kabul ediyorum” bölümünü işaretlemeleri halinde, ait oldukları kontenjan grubunda boş kalan pozisyonlara re’sen yerleştirmeleri yapılacaktır.

Tam Metin İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim