Dışişleri Bakanlığı 2018 yılının son dönemlerinde yayımladığı ilana göre bünyesine 50 kişilik boş kadro ile aday meslek memuru alımı yapacağını belirtmişti Bu yönde adaylar başvurularını 03 Ocak 2019 tarihi ile 22 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. 

İlgili ilan için Aday Meslek Memuruluğu sınavı 09 Şubat 2019 tarihi ile 10 Şubat 2019 tarihleri arasında yazılı Giriş sınavı yapılmıştı. Bu sınavlara katılan adaylar için yazılı sınav sonuçları açıklandı. Sınav karileri,  Kategori-1 (İngilizce) , Kategori-2 (Almanca, Fransızca) , Kategori-3 (Arapça)  ,Kategori-4 (Rusça)  şeklinde bir duyuru yapıldı ve adaylar yazılı sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

YAZILI SINAV SONUÇLARINI ÖĞREN

Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar için ise, Sözlü sınav 24-30 Nisan 2019 ile 2-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında, Dışişleri Bakanlığı C Blok 411 no’lu toplantı salonunda gerçekleştirilecektir. Adayların sınav saatinden yarım saat önce C Blok giriş katında hazır bulunmaları beklenmektedir. Adayların aşağıda belirtilen belgeleri eksiksiz olarak teslim etmek üzere 22 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 10.00’da Bakanlığımız Balgat Merkez Binası B Blok giriş katında hazır bulunmaları gerekmektedir.

SÖZLÜ SINAV İÇİN İSTENEN BELGELER:

Nüfus cüzdanı aslı ve iki adet fotokopisi, Adli sicil belgesi (e-Devlet üzerinden alınabilir),Fotoğraflı iki adet Güvenlik Soruşturması Formu , Erkek adaylar için yeni tarihli askerlik durum belgesi (e-Devlet üzerinden alınabilir), Evli olan adayların, Eşi yabancı uyruklu olanlar için: Eşlerinin iki adet pasaport veya kimlik fotokopisi, fotoğraflı iki adet Güvenlik Soruşturması Formu ikamet izni olanların ikamet izni fotokopisi ve Türk makamlarından alınmış adli sicil belgesi. Eşi Türk olanlar için: Eşlerinin iki adet nüfus cüzdanı fotokopisi, adli sicil belgesi ve fotoğraflı iki adet Güvenlik Soruşturması Formu istenecektir.

Adayların sınav başvurusu sırasında modüle yükledikleri evrakın (lisans ve yüksek lisans diploması, denklik belgesi, sınav başvurusunda belirtilen yabancı dil sınavına ilişkin belge) aslı veya onaylı nüshası ile bir adet fotokopisi (e-Devlet üzerinden alınan belge kabul edilmeyecektir).

Editör: TE Bilisim