Dışişleri Bakanlığı 45 Memur Personel Alımı
Dışişleri Bakanlığı memur alımı gerçekleştiriyor. Dışişleri Bakanlığı bünyesinin çalışan ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli pozisyonlarda boş kadro açarak toplamda 45 kişiyi bünyesine dahil edecek. Sizde Dışişleri Bakanlığı ailesinde bu kadrolara yerleşebilmek için haberimizin devamını inceleyiniz.
Dışişleri Bakanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan boş kadroları doldurmak amaçlı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu kadrolarına Giriş Sınavı yaparak kadrosunda bulunan boş yerleri dolduracaktır. Yapılacak olan Giriş sınavı Yazılı ve Sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleşecektir. Sınavın yazılı aşaması 21 ile 22 Kasım 2015 tarihlerinde Ankara'da gerçekleşecektir. Alımı yapılacak olan 45 Memurun kadroya dahil olabilmesi için Dışişleri Bakanlığının aradığı niteliklerde bir aday olması gerekmektedir. Dışişleri Bakanlığı Giriş Sınavı için aradığı nitelikler şöyledir:
GENEL ŞARTLAR:
     - Henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar ( 01.01.1980 ve Sonrası doğumlu olan adaylar ) ,
     - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşıyan adaylar,
     - 2014 ve 2015 yılarında ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından, En az 55 puan almış olan adaylar ( İstenilen dil yeteneğine göre KPSS şartlarıda değişmektedir.
a) İngilizce Bilen adaylardan en az 80 puan,
b)Almanca ve Fransızca bilen adaylardan en az 75 puan almış olan adaylar,
c) Arapça,İspanyolca,Portekizce, Rusça ve Sırpça bilen adaylardan En az 55 Puan alan adaylar,
Ayrıca şartlar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için ve daha fazla şarta ulaşmak için İlanın tam metnini inceleyebilirsiniz.
Sınava katılmaya hak kazanan adayların sonuç listesi Dışişleri bakanlığının  http://www.mfa.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak olan adaylar, 26 Ekim 2015 tarihi ile 6 Kasım 2015 tarihleri arasında saat 18:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim