1960’tan bu yana hizmet veren özellikle kamu kurumlarına yapılacak olan alımlarda büyük rol oynayan Devlet Personel Başkanlığı 6 gün sonra resmen kapanacak. İnsan kaynakları bakımında devlet uygulamalarına yön veren kurum 7 Temmuz 2019 itibari ile hizmet vermeyecek. Son zamanlarda açıklanan faaliyet raporlarında kurumun kamu personeli yönetiminde verimli çalışmaması kapanmasında önemli rol oynadığı ifade ediliyor.

Daha önce Ocak habercilerin sorularını yanıtlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Devlet Personel Başkanlığı’nın kapanıp kapanmayacağına ilişkin soruya kapanacağı yönünde bir cevap vermiş ve kurumun kapanacağı ama değişeceği, bunun yanı sıra işlevinin ise devam edeceği şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Bu açıklama sonrası memur sendikaları ile de görüşülmüş ve değişikliğe gidilmesi yönünde karar alındığı söylentileri ortaya atılmıştı. Daha önce başbakanlık bünyesinde çalışmalarını sürdüren kurum daha sonra Başkanlık sistemi geçilmesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekteydi. Başbakanlık kurumunun kapanması ile Devlet Personel Başkanlığı’nın da kapatılması kararlaştırılmış daha sonra kapanması için 6 aylık ek süre verilmişti. Bugün itibari verilen bu 6 aylık ek sürede son 6 güne gelindi. 7 Temmuz itibari ile Çalışma Bakanlığına bağlı olarak yürütülen kamuya yönelik insan kaynakları hizmeti görevin üstlenen kurum resmi olarak kapanacak.

Özellikle 2023 hedefleri doğrultusunda değişmesi beklenen kamu personel alımına yönelik kurumun işlevini koruması adına yenikler yapılması gündeme gelebilir.

Editör: TE Bilisim