Geçtiğimiz günlerde küçülmeye gideceğini açıklayan HSBC bankası CEO'su Noel Quinn, gelecek üç yıl içinde 35 bin kişiyi işten çıkarmayı planladıklarını açıklamış olup özellikle dünya genelinde gerçekleşecek olan bu küçülme hareketi ile binlerce kişinin işten çıkarılması bekleniyor. İnternette yer alan açıklama ve gündeme göre ise bankanın Türkiye'den de çıkmayı planladığı iddia edildi.

35 Bin Kişi Çıkarılacak

Merkezi Londra’da bulunan HSBC bankası, yeniden yapılanma planı kapsamında dünya genelinde yaklaşık 35 bin kişiyi işten çıkaracağını, Bloomberg’de katıldığı programda açıklamış olup bankanın CEO’su Noel Quinn, üç yıl içinde çalışan sayısını 235 binden 200 bine düşüreceklerini söyledi. İşten çıkarılmalar ile birlikte bankanın yüzde 15’lik bir küçülmeye gideceği açıklandı.

Türkiye’den Çıkarılma Olacak Mı?

Reuters haber ajansı tarafından 29 Ocak’ta yayımladığı haberde HSBC bankasının aynı zamanda Türkiye’den çıkmayı değerlendirdiğini ifade edilmiş olup, banka 1990’dan bu yana Türkiye’de faaliyette bulunuyordu. Ayrıca Ermenistan, Yunanistan ve Umman'ın da dahil olduğu diğer ülkelerden de çıkmak istediği iddia edilmişti.

Çin’den de Çekilecek

Dünya genelinde özellikle Hong Kong’da uzun süredir devam eden protestolar sebebi ile ve bunun yanı sıra Çin’de ortaya çıkan corona virüsü salgını nedeniyle zorluk yaşadığını açıklayan banka, 4,5 milyar dolarlık da tasarrufa gitmeyi planlıyor. Banka, kârının büyük bölümünü Asya’daki işlemlerden elde ettiği biliniyordu.

Editör: TE Bilisim