Danıştay Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu duyurusuna göre memur personel ihtiyacını gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda ve farklı şartlarda kamu personeli alacak. Danıştay Başkanlığı Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği uyarında alımlarında 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu KPSSP3 puan türünden ve Danıştay Başkanlığının yapacağı Sözlü ve Uygulamalı Sınavına göre 4 adet Bilgisayar Mühendisi ve 1 adet İnşaat Mühendisi olmak üzere toplamda 5 kişilik kadro ile Kamu Personeli alacak. 

Başvuru yapacak olan Kamu Personeli adayları, başvurularına 17 Ekim 2016 tarihinde başlamıştı ve Bu gün itibari ile başvuru süresi doluyor. Başvurularda geç kalmış adaylar ve son gün yani bu gün başvuru yapacak adaylar http://www.danistay.gov.tr adresinden elektronik ortamdan başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular bu gün saat 23:59 a kadar devam edecektir. 

Adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılının son günü itibari ile henüz 35 yaşını geçmemiş olmak, 2016 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP^puan türünden en az 70 puanı olmak, Arşiv araştırması sonucunda olumlu olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlar her iki kadro içinde ortak şart olmakta olup her pozisyon içinde özel şartlar aranıyor. Bilgisayar Mühendisliği için, Mühendislik fakültelerinin; elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, telekomünikasyon, mekatronik, bilgisayar, bilişim sistemleri, yazılım, endüstri, kontrol ve sistem bilgisayar bilimleri bölümlerinden mezun olmak ve İnşaat Mühendisliği kadrosu için ise Mühendislik fakültelerinin inşaat mühendisliği bölümünden mezun olmak şartı aranıyor. 

Başvuruda bulunacak adaylar başvurularını bu gün içerisinde saat 23:59 a kadar gerçekleştirmelerini öneririz. Aksi taktirde bu gün den itibaren yapılan başvurular sayılmayacaktır. Ayrıca Sınav hakkında ve diğer bilgiler hakkında daha detaylı bir araştırma yapabilmek için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim