Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları her sene ihtiyaçları dahilinde kamuya memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre kamuya personel atamalarında bilindiği üzere adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanına sahip olması ve olabildiğince puanının başvurduğu adaylardan yüksek olması gerekmektedir. Ancak adayların atamaları sadece KPSS puanı ile yapılmamakta aynı zaamnda mülakattan aldığı puan da önemli derece rol oynamaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerinden gelen talepleri inceledi ve mülakatlar hakkında açıklama yaparak görüşme yapılacağını belirtti.

MÜLAKATLAR UZUN SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerinin durumunu ve yapılması gerektiği yorumlarını dinledi. Buna göre bir milletveki Cumhurbaşkanına mülakatların çok uzun sürdüğü, sonuçlanmalarının da kısa sürmediği ve bu durumun adayları mağdur ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine gelen soruyu dikkatle dinledikten sonra bu konuyu görüşmeye alacaklarını ifade etti.

Bilindiği üzere ülkemizde atamalar Kamu Personeli Seçme Sınavı ve mülakat puanları ile yapılmaktadır fakat mülakatın gerçekleşmesi ve yapıldıktan sonra puanlarının belli olması oldukça uzun zaman almaktadır. Özellikle bazı pozisyonlardaki atamalar daha titiz ve dikkatli bir şekilde incelendiğinden dolayı adaylar neredeyse bir yıl civarında beklemektedir. Eğer görüşmeler olumlu geçerse mülakat sürelerinin daha da kısaltılması bekleniyor ancak ne derece kısaltılır henüz net bir bilgi yok.