2021 yılının ilk kabine toplantısı 11 Ocak tarihi itibari ile tamamlandı. Her kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında Türkiye'ye önemli başlıklarda mesaj vermektedir. Bugünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları tamamlandı. İşin Olsa ekibi olarak gözlerimiz istihdam açıklamasını aradı. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istihdam konusunda bazı değerlendirmeler ve açıklamalar yaptı. Peki neler söyledi? Kabineden istihdam hususunda neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanından İstihdam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrasında bir çok başlıkta açıklamalar yaptı. İstihdam hususunda ise resmen aşağıdaki açıklama yaptıldı.

"Sağlıktan ulaşıma , enerjiden sulamaya, haberleşmeden savunma sanayiine kadar pek çok alanda ülkemizin kalkınma kararlılığını ortaya koyduk. 2021 yılının yatırımın, üretimin, istihdamın, ihracatın arttığı ve sürdürülebilir bir büyümenin sağlanacağı bir yıl olacağına inanıyorum. "

Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan küresel dünyada küçülen ekonomi olmasına rağmen Türkiye'nin büyüme kat ettiğini söyleyerek bir müjde daha verdi. Peki bu gelişmeler istihdamı nasıl etkileyecek, atamalar sıklaşacak mı, 2021 yılı kamuya atama yılı mı olacak?

Atamalar Artacak Mı?

Kabine toplantılarında bakanlıkların 2021 yılı için atamaları da görüşülmektedir. Bakanlıklar ihtiyaçlarını iletmekte, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bütçe hususunda Cumhurbaşkanına açıklama yapmaktadır. Buna göre göreve geldiği ilk günden beri Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istihdam ve istikrar kelimelerini kullanmakta, Cumhurbaşkanı ise kabine toplantılarında istihdam vurgusu yapmaktadır. 2021 yılında memur, sözleşmeli personel, işçi, öğretmen, sağlıkçı, polis, asker, mühendis, teknisyen, tekniker vb. gibi bir çok kadroda atamaların artması ümit edilmektedir. Özellikle altın üretiminin artırılması, bor mineralinin işlenmesi, terörün azalması ile harcamalarda tasarrufun sağlanması ile atamaların da artabileceği düşünülüyor.