Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet göstermekte olan kurumlarda istihdam eden 720 bin civarı taşeron işçi bulunmaktadır. Bu işçiler mesleklerini ve kendilerini güvence altına almak için kadro istemektedir. Ne zaman kadro verilecek soruları artarak devam ederken sonunda konu hakkında Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron sorununun bu sene çözüleceğini müjdelemişti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama da taşeron işçilerin konusunun on güne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine ne zaman sunulacağını söylerken işçiler büyük bir merak ile müjdeli haberi bekliyordu konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı.

CUMHURBAŞKANI DUYURDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da taşeron işçilerin probleminin çözüleceğini ve konunun bir haftaya kadar meclise getirileceğini söyledi.

Buna göre taşerona kadro konusunda müjde bekleyen adaylara önemli bir açıklama yapılmış oldu. Konunun en kısa süre içerisinde meclise taşınması ve milletvekillerinin görüşme yapması bekleniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinde konu detaylı olarak görüşülecek ve kadro mu verilecek yoksa sözleşme mi yapılacak sorusunun yanıtı ise en kısa süre içerisinde kamuoyuna duyurulacaktır.

Editör: TE Bilisim