Türkiye genelinde sağlık personeli alımında son dönemlerde ciddi bir artış yaşanırken pandemi ile birlikte artan hastane sayısı, bu konudaki talebi daha da arttırdı. Konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışta önemli detaylar paylaştı. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış törenine katılarak burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık personeli alımlarının daha da arttırılması gerektiğini dile getirdi.

Yeni personel alınması gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, yeni alım yapılması gerektiğini belirterek “Doktor sayısının, hemşire sayısının personel sayısının süratle arttırılması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu açıklama, aynı zamanda alım bekleyenler için ciddi bir beklenti yarattı. Öyle ki durumun en yetkili isim tarafından yapılmış olması, kısa süre içerisinde alımlarla ilgili kısa süre içerisinde yeni bir gelişmenin yaşanacağını ve yeni alımlarla ilgili duyurunun da yapılacağı yönünde yorumlandı.

Açılışta yeni yapılan hastane ile ilgili detayları da aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski hastanenin depreme dayanıksız olduğu için yıkıldığını ve yeni yapının bu konuda dayanıklı ve sorunsuz olduğunu belirtti. Açıklamalara göre toplam 1105 yatak kapasitesine sahip olan hastane 855 adet izolatör ile desteklenmiş durumda.

Editör: TE Bilisim