Emeklilikte yaşa takılanlar, hükümetten yeni bir düzenleme ile haklarının teslim edilmesini beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ilk açıklamalarda seçimin kaybedilme riski olsa dahi herhangi bir düzenlemenin yapılmayacağı belirtilmişti. Bu açıklamalar sonrasında büyük bir umutsuzluk yaşandığı gibi yeni bir açıklama daha geldi.

“Bu Ülke Ekonomisini Çökertme Hareketi!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan yeni açıklamada, mevcut getirilmek istenen sistemin Türkiye ekonomisine büyük zararlar vereceği belirtilirken, yapılacak detaylı incelemelerde taleplerin sadece ülke ekonomisine çökertme amaçlı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar için herhangi bir hak mağduriyetinin olmadığını da özellikle vurgularken bu düzenlemenin getirilmesinin sadece kaybettireceğini belirti.

EYT’de Kemal Bey Vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun benzer bir düşüncede olduğunu ve uzun zamandan beri bu yönde söylemlerde bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir zaman ülkenin ve vatandaşların zararına bir şey yapmadığını ve emeklilikte yaşa takılanlar için de böyle bir adım atmayacağını tekrar yeniledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan bu son açıklamalar ile birlikte Meclis’ten böyle bir düzenlemenin geçmeyeceği de kesinlik kazanmış oldu.