Binlerce adayın beklediği duyuru haziran ayında gelmişti ve Adalet bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü için memur alımı başvuruları Temmuz aynın ilk günü başlamıştı. Adaylara başvuru için 15 günlük süre verilmişti ve adaylar başvurularını tamamladılar. Şimdi ise başvuru yapmış binlerce aday İnfaz ve Koruma Memuru alımı başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşin olsa ekibi olarak bu haberimizde sonuç tarihi ve sınav tarihleri hakkında detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

YOĞUN BAŞVURU YAPILDI!

Adalet bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmış olan ilanlar içerisinde toplamda 12 bin 713 kişilik kadro bulunuyor ancak en çok ilgi gören pozisyonlardan olan İnfaz ve Koruma memuru ( İKM ) alımı oldukça yoğun ilgi gördü ve binlerce aday başvuru yapmak için Cezaevlerine gitti ve uzun kuyruklar sonucunda başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yaptı. Adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihinde başlamışlardı ve 16 Temmuz 2019 tarihinde sonlandırdılar.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMELERİ NEYE GÖRE YAPILACAK?

CTE infaz koruma memuru alımına adaylar başvurularını KPSS puanı ile yaptılar. Şimdi başvuru yapmış olan adayların başvuruları Bakanlık tarafından incelemeye alındı ve Adayların KPSS den almış oldukları puan sıralaması yapılacak. Yani en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralamaya göre kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirilerek toplamda 31 Bin e yakın aday sınava katılabilecek.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların başvuruları henüz değerlendirme aşamasında ve bakanlık ilgili KPSS sınavına göre değerlendirmeyi tamamladıktan sonra başvuru sonuçlarını 30 Temmuz 2019 tarihinde duyuracak. Adaylar sonuçlarını Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları ve varsa ilgili sınav komisyonunun bağlı olduğu Cumhuriyet başsavcılığı resmi İnternet sitelerinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

BOY VE KİLO ÖLÇÜMÜ

İnfaz ve koruma memurları için ilan edilen pozisyon sayısının beş katı aday içerisinden boy ve kilo şartını taşıyanlar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan infaz ve koruma memuru adaylarının boy ve kilo ölçümleri her bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu için ayrı ayrı olmak üzere 05 Ağustos 2019 ve devam eden günlerde yapılacak olup, adayların boy-kilo ölçümüne hangi gün katılacakları ilgili sınav komisyonlarınca ilan edilecektir. Boy kilo ölçümüne katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecek, sözlü sınava katılamayacaklardır. Boy kilo ölçümünü geçerek sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ayrıca ilgili sınav merkezleri tarafından ilan edilmesi gerekmektedir.

DİĞER MEMUR ALIMLARI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.